5 tips om je veerkracht te boosten!

1. Omring je met mensen die je energie geven.

Soms heb je mensen die je energie en je motivatie uit je lichaam zuigen. Klagers, zeurders, mensen die je afremmen omdat ze zelf niet durven. Dan heb je zeker iets aan deze 5 tips om je veerkracht te boosten.

Blijf weg van die negatieve energie & toxiciteit en zoek contact met gelijkgezinden. Mensen die je motiveren en je inspireren. Blijf dus uit de buurt van mensen die neerbuigend doen over je ambities.

Their loss! Da’s de eerste van de 5 tips om je veerkracht te  boosten.

2. Voel wat je voelt en laat het toe.

Hoe voel je je nu? Bepaal wat je wilt gaan doen met je dag en erken het gevoel dat je voelt.

Geef erkenning aan die blijheid, angst, twijfel, spanning en probeer te ademen in dit gevoel. Dat maakt dat je het gevoel toelaat, dat het gevoel er mag zijn, dat je het gevoel niet onderdrukt.

Door het onderdrukken van je gevoelens, geraakt je lichaam gespannen en verlies je jouw energie.

3. Erken je grenzen.

Veel mensen zeggen ‘ja’, wanneer ze eigenlijk ‘nee’ denken. Ken jij je grenzen en waar trek jij zoal de lijn? Het is moeilijk maar probeer voor jezelf te weten te komen waar je prioriteiten liggen.

En onthoudt, het is niet omdat iets ‘dringend’ is, dat dit betekent dat al de rest niet meer belangrijk is.

4. Luister naar wat je lichaam je wilt vertellen.

Jouw lichaam doet zoveel voor jou en heeft je zoveel te vertellen. Ons lichaam functioneert op een erorm intelligente manier en streeft ernaar om in balans blijven ( = niet ziek te worden).

Voldoende water drinken, voldoende bewegen en voldoende slapen zorgen voor deze balans. Zoals een beroemde poëet ooit zei:

“A healthy body is a guest-chamber for the soul; a sick body is prison”.Marcus Marialis Dit is de 4 de van de tips veerkracht boosten.

5. Pas de “Ja, en … ” levenshouding toe als 5 de van tips veerkracht boosten.

De “ja, maar ….” als levenshouding maakt ons voorzichtig, sceptisch en argwanend.

Als we niet oppassen, wikken en wegen we net zolang tot elke kans voorbij is en worden we buitenstaander van ons eigen leven.

Er is ook een andere levenshouding: de ja-en. In de wereld van ja-en zijn er geen grenzen. Alles is mogelijk. Dit is de positie van inspirerende denkers en leiders met een wereldomspannende visie.

Toch dat extra duwtje in de rug nodig? Nog meer tips veerkracht boosten ?
We zijn er voor je.


Neem hier dan even een kijkje